Alfred Arbouw nieuwe directeur Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant

De Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant (OMWB) heeft een nieuwe directeur. Per 1 maart 2021 start Alfred Arbouw (59) als directeur van de OMWB. Hij volgt Nico van Mourik op, die zijn pensioengerechtigde leeftijd heeft bereikt.

Het Dagelijks Bestuur (DB) van OMWB heeft op 9 december 2020 besloten om Alfred Arbouw te benoemen als nieuwe directeur van de dienst. Alfred gebruikt de maand februari al om kennismakingsgesprekken te voeren en zich zo voor te bereiden op zijn nieuwe rol.

Alfred Arbouw was in drie periodes in totaal elf jaar wethouder van de gemeente Breda. Op 11 juni 2019 werd hij geïnstalleerd als lid van de Eerste Kamer. Alfred heeft de officiersopleiding gevolgd aan de Koninklijke Militaire Academie en in zijn loopbaan meerdere managementopleidingen afgerond.

“In de functie van directeur bij de Omgevingsdienst komen veel onderwerpen samen die ik in mijn achtergrond opgebouwd heb”, vertelt Alfred. “Veiligheidsvraagstukken, toezicht en handhaving, ruimtelijke ordening, duurzaamheid, milieu, en natuurlijk de invoering van de nieuwe omgevingswet. Dat spreekt mij zeer aan. Om dat te doen in mijn eigen regio, Midden- en West-Brabant, waar ik al lang bestuurlijk actief ben geweest, is natuurlijk een buitenkans!” Alfred woont in Prinsenbeek met zijn gezin (vrouw en drie kinderen); zijn vrije tijd brengt hij graag door op de fiets of op de golfbaan.

Alfred neemt het stokje over van Nico, die in zijn eigen woorden per 1 maart aanstaande vertrekt bij “een trotse organisatie met maatschappelijke betekenis”. Nico is dan precies vier jaar directeur geweest van de dienst. “Ik startte enkele jaren na de oprichting van de OMWB (2013) in een woelige periode. Gelukkig hebben we samen met alle collega’s rust kunnen terugbrengen in de organisatie.” Intern bouwde Nico aan een stabiele organisatie die zich voorbereidt op de Omgevingswet, extern groeide het vertrouwen en de waardering vanuit het bestuurlijke domein.

Gerelateerde berichten