Drie projectaanvragen ontvangen bijdrage uit ontwikkelbudget omgevingsveiligheid

Van 1 september tot 15 oktober 2023 stond de zesde inschrijftermijn van het ontwikkelbudget nieuwe prioriteiten omgevingsveiligheid open. Dit ontwikkelbudget is beschikbaar is gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (IenW). Het is bedoeld voor projecten die bijdragen aan een goede voorbereiding van overheden op ontwikkelingen die de omgevingsveiligheid kunnen beïnvloeden.

Drie nieuwe projecten omgevingsveiligheid
Voor de zesde inschrijftermijn zijn 6 aanvragen ingediend. Er zijn drie aanvragen gehonoreerd.

ProjectnaamAanvrager
Zonneparken en natuurbrandenNIPV
Draaiboek toekomstige borging traineeship omgevingsveiligheid en energietransitieNIPV
Borging omgevingsveiligheid in de omgevingsvergunning voor activiteiten in de energietransitieODNZKG

Kennis over omgevingsveiligheid delen
De resultaten van deze en van de 26 andere projecten, die mede mogelijk zijn gemaakt door een bijdrage uit het ontwikkelbudget, worden tussentijds en aan het einde van de looptijd breed gedeeld via onze website en via www.relevant.nl. Er is dus voor overheden hierover veel kennis te halen en te delen.

Meer informatie over ontwikkelbudget
Hier vindt u meer informatie over het ontwikkelbudget. Daar vindt u ook een overzicht waarin u meer kunt lezen over de gehonoreerde projectaanvragen, de scope van de projecten en de (beoogde) resultaten. Eind januari 2024 wordt duidelijk of er nog een inschrijftermijn van het ontwikkelbudget volgt. Op deze website zullen we hierover communiceren.

Vragen over het ontwikkelbudget
Neem dan contact op met Erica Graven, projectleider bij het Secretariaat MVO via omgevingsveiligheid@omgevingsdienst.nl of door het sturen van een whatsapp naar 06 – 130 643 22. Erica neemt dan contact met u op.

Gerelateerde berichten