Kernteam EED geeft honderdste pre-advies uit

Het Kernteam Energie Efficiëntie (EED) heeft onlangs haar honderdste pre-advies gegeven, aan Landal Green Parks. Daarmee zijn meer dan 15.000 vestigingen in Nederland beoordeeld op de energiebesparingsverplichting en vervoermanagement.

In het kader van de Regeling Energie Efficiëntie (EED) zijn grote ondernemingen verplicht om iedere 4 jaar voor al hun vestigingen audits uit te voeren naar de mogelijkheden van energiebesparing en vervoersmanagement. Het gaat hierbij vaak om bedrijven met tientallen vestigingen, bijvoorbeeld winkelketens. Omdat de bevoegdheid voor de beoordeling van de audits bij meerdere omgevingsdiensten en gemeenten ligt, bestaat het risico van een ongelijk speelveld en ongewenste lastendruk. Om deze reden is in 2016 het Kernteam EED opgericht.

Het Kernteam EED bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeente Utrecht, gemeente Leeuwarden, Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied, Omgevingsdienst Zuid Holland Zuid, Omgevingsdienst Haaglanden, Omgevingsdienst West Holland, Omgevingsdienst Midden Holland, het Gelders Stelsel van 7 Omgevingsdiensten, Omgevingsdienst Flevoland & Gooi/Vechtstreek, Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant, RUD Zuid Limburg en de DCMR. Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied coördineert het Kernteam.

(Op de foto van links naar rechts, Co de Smalen (voorzitter Kernteam EED, ODNZKG), Jan van der Schaaf (Landal GreenParks), Stephen Fikenscher (OD De Vallei).

Gerelateerde berichten