Relevant Vraagbaak voor Externe Veiligheid

Landelijk overheidsnetwerk Relevant beschikt al enige tijd over de Vraagbaak Externe Veiligheid. Dit platform is speciaal voor Externe Veiligheid deskundigen en Ruimtelijk ontwikkelaars. Zij kunnen hier al hun vragen stellen over praktijkcasussen waar ze zelf niet uitkomen.

Thema’s

Voor de Vraagbaak Externe Veiligheid is het werkveld ingedeeld in zeventien thema’s. Ieder thema heeft een kennismakelaar, die met zijn of haar achterban zorgvuldig de vragen gaat beantwoorden. In combinatie met een collegiale toets.

Alle kennismakelaars zijn leden van het Landelijk Platform Veilige Leefomgeving (LPVL). Een groep bevlogen deskundigen omgevingsveiligheid afkomstig van provincies, gemeenten, omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, het RIVM en RWS-Infomil.

Professionalisering
De afgelopen jaren is er veel nieuw beleid op het gebied van Externe Veiligheid ontwikkeld. Met de komst van de Omgevingswet zal er nieuwe regelgeving van kracht worden. Het beleidsveld blijft daarom de komende jaren in beweging en het aantal professionals groeien.

Overheidsnetwerk Relevant stelt informatie beschikbaar, deelt praktijkervaringen en levert daarmee een bijdrage aan de professionalisering van de Externe Veiligheid-infrastructuur in Nederland.

Vragen bekijken of stellen?
Benieuwd naar de meest gestelde vragen in de Vraagbaak? 

Op de website Relevant.nl bekijkt u een overzicht van de FAQ’s.

Heeft u zelf een vraag? Dan kunt u deze via het contactformulier stellen. U ontvangt binnen 5 dagen een reactie.

Gerelateerde berichten