Loes de Maat nieuwe directeur Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied

Loes de Maat is benoemd tot nieuwe algemeen directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied (OD NZKG). Zij neemt 1 maart 2021 het stokje over van Emmy Meijers, die na ruim zes jaar aan het roer van de Omgevingsdienst te hebben gestaan, met pensioen gaat. 

Drs (L.) de Maat is vanaf 2017 werkzaam geweest als directeur Handhaven bij de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA). Tevens was zij plaatsvervangend inspecteur-generaal (IG) van de NVWA. Daarvoor werkte ze 7,5 jaar als directeur Toezicht & Handhaving bij de Nederlandse Zorgautoriteit. Ook is zij werkzaam geweest bij de Provincie Utrecht en bij het ministerie van Economische Zaken.

Verbindende directeur

Marianne Schuurmans, voorzitter van het Algemeen Bestuur van de OD NZKG over de benoeming van Loes de Maat: ‘Met Loes hebben we een verbindende directeur gevonden met veel ervaring in de publieke sector. We zijn blij met haar komst en wensen haar veel succes in haar nieuwe rol bij de Omgevingsdienst’.

‘Verheugd over nieuwe rol’

Loes de Maat over haar benoeming: ‘Ik ben zeer verheugd dat ik het vertrouwen heb gekregen om de nieuwe directeur van de Omgevingsdienst Noordzeekanaalgebied te worden. Ik kijk er naar uit de samenwerking aan te gaan met mijn nieuwe collega’s, de opdrachtgevers en alle partijen in het veld. Het werk van de Omgevingsdienst bevindt zich in een complex krachtenveld en ik zet heel graag mijn ervaring in voor deze mooie, toonaangevende dienst’.

Loes de Maat studeerde Algemene Economie aan de Katholieke Universiteit Brabant en volgde een postdoctorale Beroepsopleiding Financieel Economisch Beleid aan de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Gerelateerde berichten