Omgevingsdienst NL zoekt een inspirerende, verbindende en resultaatgerichte directeur (1 fte; schaal 15)

Omgevingsdienst NL (ODNL) is de vereniging van de directeuren van de 29 omgevingsdiensten in Nederland en bestaat dit jaar 10 jaar. ODNL ondersteunt en verbindt de 29 omgevingsdiensten in het dagelijks streven naar een veilige, duurzame en gezonde leefomgeving.

Ambitie: ODNL als het landelijk kenniscentrum VTH milieu

ODNL is een ambitieuze vereniging met de focus op het verbeteren en versterken van het VTH-stelsel milieu. ODNL heeft als ambitie om het landelijke kenniscentrum voor het delen en ontwikkelen van kennis en expertise te worden, gericht op VTH-milieu en advisering over thema’s zoals circulaire economie, ZZS, omgevingsveiligheid, bodem en ondergrond, lucht en energietransitie. Daarnaast zijn er de opgaven uit het Interbestuurlijk Programma (IBP) die aandacht en energie van de 29 omgevingsdiensten en ODNL vragen.

We zoeken
We zoeken een directeur die inspirerend, verbindend en resultaatgericht is. Een directeur die goed kan opereren in een complexe en dynamische werkomgeving waarin belangen (ook tegengestelde belangen) van meerdere organisaties elkaar raken. Samenwerken, richting geven, overzicht creëren en bewaren en het verder verstevigen van onze basis voor het aanpakken van de grote opgaven in ons werkveld: daar staat de directeur ODNL voor. Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring, inhoudelijke kennis, inzicht in het dynamische speelveld en ervaring met onderhandelen. Ook een must: sociaal, analytisch, communicatief vaardig, met oog voor mens, milieu en maatschappij. Als jij je hierin herkent, nodigen we jou van harte uit om te solliciteren!

Wij bieden
Werk je voor Omgevingsdienst NL dan werk je binnen een afwisselend speelveld met uitdagingen die de landelijke ontwikkelingen met zich meebrengen. Wij bieden:

  • inhoudelijk interessant en maatschappelijk relevant werk;
  • ruimte om flexibel te werken (balans werk – privé);
  • een grote mate van zelfstandigheid;
  • een functie die vooralsnog op basis van een detachering of als zzp-er kan worden uitgevoerd.
Meer informatie

Wil je het uitgebreide functieprofiel ontvangen of heb je vragen? Neem dan contact op met de heer Leo Klaassen (Directeur Omgevingsdienst NL a.i.) via 06-52 88 42 45.

Zo solliciteer je
Heb je belangstelling? Solliciteren kan tot en met 12 mei 2023 door het sturen van een motivatiemail met CV naar bwiersema@omgevingsdienst.nl

De gesprekken vinden plaats in de week van 22 tot en met 26 mei 2023.

Acquisitie n.a.v. deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Gerelateerde berichten