Acht nieuwe aanvragen voor Ontwikkelbudget projecten Omgevingsveiligheid ingediend; nieuwe aanvraagronde start op 1 februari 2023

Overheidsinstanties konden van 15 september tot en met 15 oktober 2022 een financiële bijdrage vragen uit het Ontwikkelbudget ‘nieuwe prioriteiten omgevingsveiligheid’  dat beschikbaar is gesteld door het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Acht overheidsinstanties, waaronder drie Omgevingsdiensten, één gemeente, één Veiligheidsregio en het Nederlands Instituut Publieke Veiligheid (NIPV) hebben een aanvraag ingediend. Op 15 december a.s. zal bekend zijn wie het budget ook daadwerkelijk ontvangt. In dit nieuwsbericht  vertellen we je graag meer over de besluitvorming en de opening van de nieuwe aanvraagronde in 2023.

Innovatieve projecten

De aanvragen die de overheidsinstanties indienen, moeten bestemd zijn voor innovatieve projecten op het gebied van omgevingsveiligheid. En dan specifiek voor één of een combinatie van de volgende drie thema’s:

  • energietransitie
  • digitalisering en informatie gestuurd werken
  • verbetering arbeidsmarktpotentieel

Besluitvorming aanvragen
Vanaf nu gaat de beoordelingscommissie zich buigen over de subsidieaanvragen en brengt daarna advies uit aan het Directeuren Overleg (DO-klein). Op 15 december 2022 neemt het DO-klein een definitief besluit over wie een bijdrage uit het ontwikkelbudget ontvangt. Meer informatie over de besluitvorming kun je ook lezen in het Afsprakenkader.

Nieuwe ronde : 1 februari tot 1 maart 2023
In 2023 opent er een nieuwe, vijfde ronde (tranche) ‘ontwikkelbudget nieuwe prioriteiten omgevingsveiligheid’. Aanvragen van de subsidie kan van 1 februari tot 1 maart 2023. Het vernieuwde aanvraagformulier en Afsprakenkader zijn vanaf begin januari 2023 beschikbaar.

Vertel ons over nieuwe ideeën!
Het secretariaat MVO faciliteert de uitvoering van deze regeling. Heb je nieuwe innovatieve project ideeën op het gebied van omgevingsveiligheid? Wil je weten of er al een vergelijkbaar project is toegekend? Of heb je een aanvraag liggen die nog niet compleet is? Bel, app of mail Erica Graven. Zij is bereikbaar (op ma, di en do) op 06  – 13 06 43 22  of via omgevingsveiligheid@omgevingsdienst.nl.

 


Alle informatie Ontwikkelbudget

Gerelateerde berichten