Project ‘Burgeradvies en publieksvoorlichting Veilige Energietransitie’

In dit filmpje licht Veiligheidsregio Gelderland Midden het project ‘Burgeradvies en publieksvoorlichting Veilige Energietransitie’ toe. Voor het uitvoeren van dit project ontving de Veiligheidsregio een bijdrage uit het ontwikkelbudget nieuwe prioriteiten omgevingsveiligheid. 

De aanleiding voor dit project is de energietransitie. Aan nieuwe vormen van energie kleven risico’s, zoals met elke energievorm. Het risico wordt vergroot door het decentrale karakter van plaatsing bij de burger thuis. Over die risico’s moeten burgers goed geïnformeerd worden. Als ook over waar op te letten op te letten bij installatie en de te nemen maatregelen als er zich een incident voordoet. Resultaten van het project zijn onder meer een webpagina op de website van BrandweerNL waarop uitgebreide informatie voor burgers over diverse systemen van energietransitie is te vinden en een online leeromgeving voor brandveilig leven.

Vragen over dit project? Stel ze aan Jan Pieter Duhen via Jan-Pieter.Duhen@vggm.nl

Nieuwe inschrijftermijn: 1 september – 15 oktober 2023
De volgende inschrijftermijn voor het ontwikkelbudget loopt van 1 september 2023 tot 15 oktober 2023.

Heeft u een idee voor een projectaanvraag? Check dan deze visual. Hierin staan de projecten (lopend en afgerond) die al een bijdrage uit het ontwikkelbudget hebben ontvangen. Zo weet u zeker of uw projectidee uniek is! De visual is er ook ter inspiratie.

Vragen of meer informatie
Stuur dan een mail naar Erica Graven, projectleider Meerjarenagenda Versterking Omgevingsveiligheid (MVO) via omgevingsveiligheid@omgevingsdienst.nl. Of whatsapp via 06 – 13 06 43 22. Zij neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.Meer informatie over het Ontwikkelbudget

Gerelateerde berichten